El govern de Susana

Els expresidents d’Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán encausats. Prossegueix la tenacitat de la jutgessa Alaya. Dos grans homes forts del PSOE d’ara i de sempre esquitxats per la corrupció…

Mentrestant, Susana Díaz és la nova ocupant del Palau de San Telmo, seu de la Junta d’Andalusia. Es presenta com a renovació del partit i la seva veu ressonarà, com ressonen sempre els presidents andalusos. Ha deixat fora la part bruta del partit, prescindint de tot aquell que pugui tenir màcula del cas dels ‘ERE’,  i s’ha fet un govern a mesura. Fa la seva i la farà. Díaz és lluny de les ordres de Pérez Rubalcaba i del seu PSOE: compleix però es considera regeneració abans de la regeneració general. Agafa posicions.

Díaz governa amb Izquierda Unida, que ja li va bé i manté els seus setials al govern de la Junta. Però reforma l’executiu i busca coneixement i experiència per tal de transmetre solidesa: José Sánchez Maldonado, catedràtic d’Hisenda, serà el seu conseller d’Economia, i Manuel Jiménez Barrios serà la figura de l’experimentat home fort del partit, reemplaçant-la a ella en la conselleria de la Presidència. També pesen María Jesús Montero, nova consellera d’Hisenda, i Luciano Alonso, conseller d’Educació i Cultura, que són els dos únics noms que han seguit des del primer gabinet de Griñán.

I així Susana avança amb un somriure i la veu clara, amb marge per consolidar-se bé de cara a unes eleccions futures; i més considerant el desgavell dels ‘populars’ andalusos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s