Sondejos britànics

La política britànica és de les més sondejades d’Europa. En qualsevol moment de la legislatura se sap com va la popularitat del govern i de l’oposició. Actualment i durant mesos, el govern de coalició entre conservadors i liberal-demòcrates ha anat perdent punts, mentre que els laboristes van al davant de tots els sondejos; tot i el seu actual desafortunat líder, Ed Miliband, que està fent reduir la distància.

David Cameron, amb les seves polítiques de retallades i pujades d’impostos, és un polític poc popular, tot i que manté poca diferència, perquè els laboristes no avancen i perquè ho compensa amb algunes mesures ‘progressistes’, que ni els laboristes van tirar endavant, com el matrimoni homosexual, que no és poca cosa venint d’un deixeble de Mrs. Thatcher.

Ja veurem què fan els laboristes amb Miliband (la seva cara em recorda els personatges de Wallace&Gromit), que serveix de cap de l’oposició pel seu perfil esquerranós, però que els britànics no el veuen a Downing Street. Saben allò de “No té el perfil que estàvem buscant.”? Doncs això. Potser un substitut de qualitat podria arribar a sumar en un futur amb uns renovats liberals… Uns liberals que van caient pel pacte de govern, que els passa factura.

Els que sí pugen són l’UKIP, partit anti-Europa i anti-immigració, a falta d’un posicionament clar dels tories… Posicions clares i líders forts són les mancances principals avui en dia tan dels conservadors com dels laboristes, així com dels liberals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s