Mals costums polítics

Pepe Griñán ha fet públic, finalment, que deixarà la presidència d’Andalusia al setembre, deixant pas a Susana Díaz: elegida en un procés de primàries que ells donen per vàlid, però que no ha estat mai; i sent criticat per veus importants del partit i pels que volien competir. Díaz serà presidenta, tenint assegurat com té l’acord amb Izquierda Unida d’acabar la legislatura.

Això és un frau electoral. Els andalusos van votar a Griñán i no a la Sra. Díaz, a la qual hauran de tenir de presidenta fins a les eleccions sense haver-la votat.

El mateix Griñán va arribar a president en un cas similar: perquè Chaves se’n va anar a fer de vicepresident sense funcions de Zapatero. També a l’alcaldia i a la presidència de la Comunitat de Madrid ha passat el mateix recentment… Ningú els ha votat! Caldria no oblidar-se d’això. Em sembla legítim que un vulgui plegar o pugui ascendir, i també em sembla correcte no anar convocant eleccions “al tun-tun”, però potser en casos com l’actual d’Andalusia caldria que qui assumeixi la presidència, per respecte a la població, convoqui unes eleccions anticipades, fent-ho coincidir amb la propera data electoral de l’estat. No em sembla res descabellat.

Per aquesta poca higiene en les primàries, per aquest tipus de decisions malsanes, pel Cas dels ERE i per una refotuda qüestió d’alternança política, el PSOE es mereixerà perdre les properes eleccions andaluses, si és que el PP hi presenta un bon candidat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s