Es busca candidat per a perdre

Fa poc a Xile hi va haver eleccions primàries a les dues grans coalicions polítiques. De la de l’esquerra en sorgí una reforçada Michelle Bachelet, que s’encamina cap a les properes eleccions ja no com a frontrunner, sinó com a clara vencedora. En els sondejos es mou en un insalvable 50% d’intenció de vot, mentre que qualsevol altre candidat només es mou al voltant de la desena.

El problema gros el té la coalició de dretes, que, després del president Piñera, necessita un candidat. En la batussa ajustada de les primàries va vèncer l’ultradretà Pablo Longueira (ministre d’Economia) i Andrés Allamand (ministre de Defensa) va perdre. Cadascun representava als dos partits que formen la coalició conservadora. Ara, però, i per sorpresa de tothom, Longueira s’ha hagut de retirar per una depressió greu.

Cedir la candidatura a Allamand semblava el més lògic, però Piñera va plantejar com a candidata a la dura ministra de Treball, Evelyn Matthei. Aquesta aviat va rebre molts suports més, i ja té, doncs, tots els números per ser la candidata per a perdre en front de Bachelet.

No voldria deixar de comentar les similituds entre Bachelet i Matthei: dones de gairebé la mateixa edat, les dues són polítiques de mena, i es coneixen des de petites al ser filles de generals de les Forces Aèries Xilenes. El pare de Bachelet va morir a la presó durant la Junta Militar de Pinochet, de la qual formava part el general Matthei. Tot dit. Dues amigues.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s