Post-Margaret Thatcher

No queden personatges de la dimensió política de la senyora Thatcher. No parlo de les seves polítiques, que per mig Regne Unit són bones i per l’altre pernicioses, parlo de la Dama de Ferro Colat: un talent polític, una gran traça parlamentària, un domini, un tarannà, una convicció política rodona, gairebé sense tendons d’Aquil·les. Costa trobar Margarets Thatcher en l’actualitat. I tinc fe que només amb personatges de calibre com ella es pot sortir de l’atzucac polític actual.

Ella fou l’àvia de les polítiques econòmiques actuals. Li dóna mil voltes a l’avorrida Angela Merkel, i què dir del seu deixeble David Cameron… Ella és l’arrel però dels problemes del Regne Unit actual. Ella va fer la llei, la trampa i l’antecedent. Les intencions argentines sobre les Malvines de la dèbil políticament Cristina de Kirchner també vénen d’aleshores. A Thatcher li va sortir bé la jugada, donant-li popularitat i una victòria electoral. Ara, a Cameron també bé, presumint de demòcrata, com ho està fent amb el cas escocès. Tot i que estigui totalment desgastat per les retallades bestials i pujades d’impostos. L’altra cara de l’herència de Margaret Thatcher.

Ella va ser una de les arrels del actuals problemes econòmics i financers d’Europa, però tindré a bé a recordar-la com a una gran líder política, una lluitadora que no va tenir un camí planer i un referent de convicció en la política. Alhora com una pitonissa dels mals de la Unió Europea…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s