Cristina i les Malvines

El govern argentí de Cristina Fernández de Kirchner ha estat el gran derrotat en el referèndum que David Cameron ha permès a les illes Malvines, que ha donat un resultat pro-anglès incontestable. Tan incontestable com el poder que la Senyora de Kirchner es pensa que té gràcies al seu darrer resultat electoral igual d’incontestable.

Francament, si a mi em fan triar entre estar dins de la Commonwealth (dins el marc polític anglès), o entrar al panorama argentí, no ho dubto ni un minut; encara que la Gran Bretanya sigui a l’altra banda del globus.

El referèndum de les Malvines fa callar el kirchnerisme i esventa la cortina de fum de la Viudísima per distreure l’atenció dels ciutadans argentins. Argentina no va bien. El positiu llegat econòmic de Don Néstor Kirchner s’esfuma. El nucli de poder es redueix al voltant del despatx de la presidenta, hi ha ministres que s’assabenten de mesures polítiques per mitjà del compte de Twitter de la presidenta. Augmenten els secretismes i certs tocs autoritaris (com els atacs als mitjans opositors).

A Cristina de Kirchner li queda aquest mandat per endavant. Els temps posteriors a ella són una gran incògnita de noms, però, per ara Ella tiene poder. I veurem fins a quin punt deixarà lligat un hereu kirchnerista.

 

P.S.: Ah! Es parla d’un possible affaire entre Cristina i el jutge Baltasar Garzón. Alguns deien que potser Garzón faria el salt a la política… Potser sí, però ves que no sigui a l’Argentina…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s