I Hollande on és?

Un dels comentaris que se senten al voltant de la necessitat de que Pierluigi Bersani formi un govern fort i estable a Itàlia és el fet que seria positiu per activar la corrent d’esquerra econòmica de François Hollande a Europa. Hollande a França, Elio di Rupo a Bèlgica i Pierluigi Bersani a Itàlia. Aquest seria l’eix europeu d’esquerra per moderar al prussianisme d’Angela Merkel. Junt amb Mario Draghi al Banc Central Europeu i a un apuradíssim Rajoy a Espanya que no sap ni què fer per alleugerir la pressió com sigui.

Però començant pel començament, on s’ha ficat François Hollande?… Algú l’ha vist? Ha sortit darrerament a algun telenotícies? Quan fa que no és notícia a nivell europeu? ¿Algú sap com ha acabat per a França la intervenció militar a l’Àfrica (que el govern Hollande es va trobar de cara i va afrontar una mica malgrat lui i una mica per fer-se el valent)?… Què ha fet més per contrarestar les polítiques de Merkel i Schäuble?… Els punts suspensius sempre responen per si sols.

La popularitat d’Hollande és més avall que en cap president francès anterior en els seus pitjors moments. Però és clar, és un polític gris, un home de partit sense ímpetu i experiència d’altes instàncies de govern (no havia estat mai ni ministre). Ho podem tornar a repetir: va guanyar les eleccions perquè Sarkozy les va perdre, rien plus. Un Sarkozy que farem bé de no donar per mort. A Hollande, a Europa se’l mengen amb una salsa típica de l’Alsàcia i la Lorena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s