La reina d’Holanda abdica

En l’any del seu 75 aniversari i complint-ne 33 amb la tasca constant de dur la corona del regne dels Països Baixos, Beatriu I d’Orange-Nassau ha decidit que a l’abril abdicarà en el seu fill gran Guillem, que serà Guillem IV dels Països Baixos.

Dilluns, la reina Beatriu va anunciar que es jubilarà de la seva professió, perquè Beatriu, com Isabel II d’Anglaterra o Margarita de Dinamarca, són allò que en diríem ‘reines professionals’, a les quals Angela Merkel no ha d’ensenyar res de marcar tarannà en un món d’homes. Filla i néta de reines dones ha sabut fer de mare de la pàtria, però també de sobirana severa, així com fer front a les crisis de la monarquia per qüestions personals dels seus fills. Amb morro fort s’ha posicionat sempre com tota una reina, plena d’astúcia i de mà esquerra; així, tot i que mancada de poder polític, sempre ha posat el nas discretament i ha estat una assídua de les reunions del Club Bilderberg. Ella és una bèstia parda, però es veu que el seu hereu no és tan espavilat i és més tou.

La sorpresa és més gran en comparació a altres monarquies europees, com la britànica, amb la reina Isabel celebrant els seus 60 anys al tron i un príncep Carles desesperat d’esperar. O com Albert II dels belgues, que a prop dels 80 anys segueix sent el mediador entre les dues Bèlgiques. I què dir de Joan Carles I… Sens dubte, sens dubte, 2013 també hauria de ser l’any de la seva abdicació. Que no trigui, si vol bé a “la institució”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s