La Cancellera

Els recents resultats de les eleccions a la Baixa Saxònia eren un test més a la política del CDU d’Angela Merkel, que s’encamina a les eleccions generals d’aquest 2013. La Cancellera està en tots els focus europeus, però ara ha de vetllar més que mai pels seus interessos polítics nacionals.

Frau Merkel és la derrotada en totes les eleccions regionals alemanyes, que totes mantenen o passen el poder als socialdemòcrates (SPD), amb diferents alternatives de pactes de govern (sobretot amb els Verds), com a la Baixa Saxònia.

Merkel perd als ländern alemanys però és manté fortíssima de cara a les eleccions al govern central i sembla que tenim cancellera per estona!… Els sondejos fa temps que li pronostiquen al voltant d’un 40% d’intenció de vot, suficient per liderar el govern però necessitada d’un pacte. Un pacte que l’actual soci liberal podria no poder-li donar, ja que la seva caiguda electoral es preveu en tots els sondejos. A la Baixa Saxònia, tanmateix, els liberals han salvat els mobles, potser com a vot refugi de votants disgustats amb la mega-premier.

En les previsions, els socialdemòcrates, liderats pel centrista Peer Steinbrück, no pugen del 28% i davant el buit dels liberals, es presenten més com alternativa de soci al poder que com a cap de l’oposició. Steinbrück quadra en aquesta posició, havent estat ja ministre en l’antiga àmplia coalició CDU – SPD. Darrere d’ells, i aquests sí encarats a l’oposició, hi ha els Verds (amb una estimació d’un 14%) i L’Esquerra (7%).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s