Els liberals

El dia de Reis el Partit Liberal Alemany (FDP) té la costum de reunir-se en assemblea; però la d’aquest diumenge no va ser precisament cordial: el líder del partit, Philipp Rösler, en va sortir escaldat, després d’atacs verbals de membres importants del seu partit. Els liberals sostenen a La Cancellera en el poder des de fa una colla d’anys. Pel mig han canviat de líder, deixant-ho el ministre d’Exteriors, Guido Westerwelle, i passant al jove Rösler (39 anys), ministre d’Economia i vicecanceller enlloc de l’anterior al succeir-lo en el partit.

En dues setmanes hi ha eleccions a la Baixa Saxònia i en totes les darreres eleccions regionals el FDP ha desaparegut dels parlaments. I en els sondejos per les eleccions generals el seu resultat es podria quedar en menys d’un 5%, gairebé com el Partit Pirata…

Igual estan els liberal-demòcrates britànics, que en les passades eleccions havien de ser reveladors amb el novell Nick Clegg i que si ara tinguessin unes eleccions generals es quedarien a moltíssima distància dels partits grans, amb tan sols un 9%. I tota la culpa es carrega a les espatlles del mateix Clegg, que exerceix de viceprimer ministre de David Cameron, un premier  que dinamita la cohesió social i que podria convocar un referèndum per sortir d’Europa.

Moments amargs pels liberals europeus, que no troben el seu lloc i que no actuen de filtre moderador dels governs dels quals formen part amb coalició amb partits molts conservadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s