La Maculada Constitució

Espanya, quina farsa! En un ‘pont’ se celebra les seves dues efemèrides pàtries més plenes de ficció i esperit identitari nacional; tot i que, ep! clar, el nacionalisme espanyol no existeix.

Avui, 6 de desembre, es commemora la ratificació de la mare actual de les lleis espanyoles, la sacrosanta Constitució del 78, aquell exponent amplíssim de la veritat de la frase feta: “Feta la llei, feta la trampa”. Una Constitució estranya, estricta i amb topalls. Una llei que és intocable però que es pot maquillar amb un cap de setmana. I sobretot, sobretot, una Constitució que és com un Bar Manolo: Sempre hi ha Café para todos.

I dissabte serà l’Immaculada Concepció, que no només Déu sap que segueix sent festa per salvar el pont; perquè poc sentit té celebrar tal festivitat religiosa i no d’altres, de sempre més rellevants, com el Corpus. La festivitat de l’Immaculada és un altre sainet espanyol, una exageració més d’un país que sol ser més papista que el papa, així amb el cas dels paranoics religiosos monarques Habsburg, que no van parar d’insistir a Roma fins que el papa Clement XI va acceptar la festivitat; ja que el de l’Immaculada és un misteri diví que ha estat sempre controvertit dins l’Església.

L’Església espanyola té un afegit motiu de celebració: amb el projecte de Llei Wert de l’Educació desapareixerà l’assignatura ‘Educació per a la Ciutadania’ de les aules. Una vella lluita en contra el progressisme de Zapatero. Enguany, Monsenyor Rouco Varela ni farà carta als Reis.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s