El vot del Sr. Antoni

El senyor Antoni regenta un bar, és un senyor afable i conciliador, que cada dia escolta els diferents criteris dels seus parroquians sobre les notícies de la premsa. Davant certa histèria i certs “N’estic fart de tots! Tots són iguals!” recomana prudència. De mare aragonesa i pare murcià, mai va menjar de postres cap dosi de catalanisme i tot això de l’independència li queda lluny. Sempre ha votat el PSC: se’l considerava el seu partit tant amb en Maragall com amb en Montilla.

Aquest diumenge va confiar amb l’opció moderada de Pere Navarro (no amb el federalisme, que no se’l creu). I dimarts al matí, confús, li van caure dos tallats a terra amb una gran trencadissa. Dos dies després de les eleccions, i després que la justícia ho amagués durant la campanya, la policia registrava l’ajuntament de Sabadell i imputava l’alcalde Bustos, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, una colla de regidors i càrrecs, i al número dos del PSC i secretari d’Organització, Daniel Fernández. Corrupció, nomenaments, 3%, amiguismes, xifres, el tiet constructor de Bustos… tot li ressonava dins el cap. El Sr. Antoni es va sentir enganyat i burlat. No va somriure en tot el dimarts.

Dimecres, un dels seus clients fidels deia amb conviccióque havia votat a Ciutadans “per treure tota aquesta corrupció que hi ha posada a la política”. Ell, en algun moment havia pensat que no era una mala opció, i el seu germà ja els havia votat les passades eleccions. El Sr. Antoni ho tenia clar: avui no tornaria a votar el PSC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s