Les regions amb una X

El dia 27 de gener de 2013, a les regions italianes de Llombardia (al nord milanès, amb el factor de la Lliga Nord), el Laci (la zona de la capital) i Molise (una petita, inestable i conservadora regió del sud) hi haurà eleccions anticipades. Les 3 regions són governades pel partit de Berlusconi: la milanesa i la romana sota l’ombra de la corrupció econòmica i la malversació de fons públics, i la regió del sud amb la legislatura suspesa per possibles trampes electorals, que per un poc percentatge van garantir la presidència al candidat conservador.

Després del primer impacte que han suposat les eleccions a Sicília, aquestes seran també un sondeig de cara a les següents eleccions generals, demostraran fins on es castiga la corrupció, fins on es vol canvi, fins on té poder encara Berlusconi…

Amb aquest sufragi el govern tecnòcrata de Monti es posa les piles amb el temps que li queda: han fet reformes fiscals, reformes en el territori (menys províncies: Molise passa de dues a una, per exemple), una reforma laboral, una dura llei contra la corrupció pública… La ministra de l’Interior, la pragmàtica anciana Anna M. Cancellieri, va reblar la intenció del govern amb la urgència de les eleccions a la primera data possible del gener. Els tecnòcrates volen deixar els seus càrrecs havent posat ordre i estabilitat, i d’alguna forma deixar una nova Itàlia, una Itàlia diferent i més endreçada. Diuen que potser la primera i gran passa cap a una re-fundació de la República Italiana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s