Carrer Ferraz, 70, Madrid

Dies abans de les eleccions gallegues i basques des del PSOE d’Andalusia i del País Valencià instaven a la direcció del partit que apretés més al govern des de l’oposició. No li deien ‘tou’ a Pérez Rubalcaba, però quedava clar que en l’intimitat sí ho feien. I ser tou amb un govern tant de dretes en el fons i les formes… Ja en tenen prou d’”Alfredo el Moderado”. El president andalús Pepe Griñán i el líder socialista valencià Ximo Puig pressionen pels seus interessos propis: Griñán vol fer d’oposició des del ‘Gran Sud’ i Ximo Puig vol guanyar futurs vots, ara que les perspectives són bones per una alternativa a la regió valenciana.

Però ja no són sols Griñán i Puig: “A perro flaco, todos son pulgas”. Aquesta setmana, i vistos els resultats del 21-O, els fonaments del número 70 del carrer Ferraz de Madrid tremolen i arriben pressions públiques de José Bono, José M. Barreda, Tomás Gómez i molts altres. Chacón es reserva. I al PSC es queixarien, però estan en precampanya i no estan per orgues, perquè el seu ja està prou desafinat.

A principis d’any el PSOE necessitaria unes grans primàries a dues voltes amb diversos candidats, no només dos, amb projectes i idees ben diferents si fa falta. És necessari, abans que ningú pronunciï “refundació”. Com les primàries franceses i italianes del centre-esquerra: amb com a mínim una de les dues rondes on tothom pugui votar. Del 25 de novembre al final d’any vindran els qui, els com, els quan… Infusions i moviments a la seu del carrer Ferraz.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s