L’acusació de Tomás Gómez

Dijous, el líder socialista madrileny Tomás Gómez, va acusar al govern de la comunitat (liderat per Ignacio González) i al PP en general de ser els néts dels que van governar durant la dictadura i de ser-ne dignes hereus en les polítiques. Les declaracions se li van anar de les mans, el parlament madrileny se’l volia menjar, i no són pas paraules positives per un home que aspira a governar la seva (conservadora) regió.

Certament que el Partit Popular que governa actualment és un partit de dretes sense matisos de centre-dreta. Inclús aquells que a l’inici de la legislatura es denominaven “moderats” en l’executiu de Rajoy, com Wert i Ruiz-Gallardón, ja veiem com actuen i parlen d’algunes coses… La moderació la van perdre a l’entrar al ministeri. Tot el govern central es posiciona així, tot i que el president sigui tou. I s’arrodoneix més amb els líders de la cúpula del PP (De Cospedal…) i amb els barons regionals (Monago…).

En la seva fundació, el PP havia de ser un partit d’àmplia centre-dreta moderna, que deixés enrere la UCD de Suárez i la poc rentable Alianza Popular. Però ara el PP ha tornat enrere. Són senyors de la Vella Espanya, de fumar puros i anar als toros. Ja no inauguren barris de “cases barates”, ara porten l’AVE als llocs més recòndits del país. No s’adonen de les realitats socials ni de la voluntat democràtica. Han fet del seu poder i de la santíssima Constitució una follia ultranacionalista encegadora.

El PP governa amb una antiga i rància olor en el fons i en les formes, i Tomás Gómez tenia un prim i afilat rerefons de raó profunda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s