El ministre Ruiz-Gallardón

Alberto Ruiz-Gallardón sempre ha fet certa cara d’amoïnat, i des que és ministre de Justícia encara més. Però és que porta molts decennis per la política conservadora! Amb menys de 30 anys, i sent senador, va ser el secretari general de les darreries de l’Alianza Popular, el partit que seria el Partit Popular d’Aznar. Del 1995 al 2003 seria president de la Comunitat de Madrid i de 2003 al 2011 alcalde de la capital de l’estat.

Un expedient incomparable amb ningú del seu partit, per això sempre ha sonat com al “possible possible”: durant molt temps possible ministre, però també ja durant força temps com a possible successor de Rajoy. Aquest el va posar a seu gabinet, com a recompensa i per tenir-lo a prop. Podria ser un successor, però seria un successor heterogeni dins del seu partit, i per això qüestionat. Es parla d’ell com a successor d’emergència: diuen que seria l’ideal president d’un govern d’unitat nacional, sorgit de la caiguda del president Rajoy (per pressions diverses), cosa que podria anar bé al seu partit i la dreta del PSOE.

Ara és ministre d’un ministeri que sembla buit de continguts, però que té dos objectius (i es deixa veure): la modernització i certes reformes legals; com la de l’avortament, amb la qual Ruiz-Gallardón construeix ponts cap a la dreta del seu partit. Ell és ben de dretes: per família, per matrimoni, per religió, per convicció… però sempre se l’ha vist com un moderat. Imagineu com deu ser el partit!…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s