Les illes del brau mar blau

A la reunió de presidents autonòmics amb el govern central d’aquest dimarts al Senat, la majoria de convidats eren del Partit Popular, ja que de les “19” “comunitats autònomes”, només sis no són governades pel PP: Catalunya per CiU, Andalusia i Astúries pel PSOE (amb pactes), Euskadi pel PSOE (amb pacte trencat), i Canàries per Coalició Canària i Navarra amb Unión del Pueblo Navarro (amb pactes amb el PSOE). Són les excepcions al brau mar blau del PP.

La via catalanista de CiU deixava al president Mas allí com un outsider, però les situacions dels altres tampoc eren molt menys galdoses: el president canari, Paulino Rivero, o la presidenta navarresa, Yolanda Barcina, poc tenien a dir, i la situació de Patxi López com a lehendakari era ben bé de comiat, de darrers passos per un càrrec que ben aviat tornarà a tenir alt nivell reivindicatiu.

Casos a part són els presidents andalús, José Antonio Griñán, i asturià, Jesús Fernández: els dos governen gràcies a pactes en comunitats on realment el PP no governa pels pèls, ja que hi va ser el veritable guanyador electoral. Ells dos seran (un cop López deixi Ajuria Enea) els portaveus de l’esquàlid PSOE des dels més alt càrrecs públics que li queden. No tindran la presidència d’enlloc més, i tot en mig d’un PSOE sense ressonància amb la cúpula de Pérez Rubalcaba, i sense ser ells dos precisament grans tresors polítics del partit… Veurem què passa a Galícia, però quin panorama!…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s