Els néts d’Hernán Cortés

Guillermo Fernández Vara va ser president d’Extremadura de 2007 a 2011. Abans que ell, i sent-ho els dos pel PSOE, ho havia estat des del 1982 Juan Carlos Rodríguez Ibarra. Vara era un successor suau després del tempestuós Ibarra. Fernández Vara és l’actual cap de l’oposició a la seva regió, governada per José Antonio Monago, del PP. Monago, darrerament, ja és un home de culte entre els independentistes catalans: perles com “Catalunya demana i Extremadura paga” l’han fet un heroi.

Per contrarestar la popularitat que Monago està obtenint amb aquestes bajanades, Vara s’ha sumat al carro de “A veure qui la diu més grossa”. Així, ara sí, és el digne hereu de Rodríguez Ibarra, que al cap i a la fi va ser president d’Extremadura molts anys gràcies a frases gruixudes com aquestes.

L’abrupte comentari sobre els extremenys a Catalunya de Fernández Vara al seu blog, que no tinc intenció de re-citar, parlava de repatriar extremenys de Catalunya… Ha estat l’última de les notes dissonants greus que ens arriben de les Espanyes profundes. Ha estat l’última “bravuconada” dels néts dels conqueridors extremenys d’Amèrica.

Per això, qualsevol veuria evident que Fernández Vara, com a mínim, ha de demanar perdó públicament, però ningú del seu partit a nivell estatal li ha dit que es disculpi. Ep, i socialistes eh! Aquells vells socialistes de vi ranci membres de l’Orde de la Sacra Unitat Espanyola. Com José Bono, que és socialista perquè a la vinya de Pablo Iglesias hi ha d’haver una mica de tot.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s